elenorsliv.blogg.se

Livet som trebarnsmamma till Billy samt enäggstvillingarna Bonnie och Bianca, som alla blev till genom IVF. Välkomna till oss!

Insättning

Publicerad 2015-12-16 08:12:03 i Allmänt, IVF, hormoner, längtan efter ett barn, syskonförsök2,

Ursäkta att jag inte skrivit nått på länge. Efter insättningen gick musten helt ur mig. Det är ju så mycket att tänka på hela tiden. Man kastas upp och ner, mediciner som man ska ta på exakt tidpunkt, läkarbesök flera gånger i veckan m.m. och sen ska man hinna med det vanliga livet också.
Jag har inte orkat gjort så mycket bara umgåtts med familjen  och varit ute och gått i skogen.
 
Nu är det en vecka sen dom satt in det fina embryot. Onsdag förmiddag var hemsk. Kliniken skulle ju ringa mig om inget embryon hade överlevt, så varje gång mobilen gav ifrån sig ett ljud så hoppa jag till, men som tur var så ringde dom inte. Jag fick åka dit ensam för Bobby kunde inte vara ledig. Insättningen är väldigt enkel och känns inte. Jag fick ett eget rum igen och dom fina rockarna. Jag fick sitta där och vänta ett tag och hann bli lite nervös, visste ju inte fall det var 1 eller 3 embryon som hade överlevt och visste inte hur kvalitet var på dom.
Läkaren kom och vi prata lite. Han sa att 2 embryon hade överlevt och delat sig fyra gånger. Dom hade blivit befruktade på två olika sätt, ett hade blivit befruktade på "naturlig väg" det vill säga att dom lägger ihop ägg och spermier och dom sköter sig själva och det andra hade befruktats genom ICSI, då tar embryologen ut en spermie och sticker in den med hjälp av en nål in i ägget.
På Linneklinken har dom ett poängsystem mellan 1-10, där embryot jag fick i mig hade en tia det var den som hade blivit befruktat på vanligt sätt. Det andra fick en nia och hamna i frysen.
 
Själva återföringen går jättesnabbt.Jag gick in i samma rum som dom gör äggplocket och la mig i samma stol, sen fick jag se embryot på en tv-skärm, det är så svårt att förstå att detta kanske är början på ett barn. Sen för läkaren upp en kateter i livmorden och lägger in embrymet efter det var det klart och jag fick åka hem.
 
Jag hade ju blivit överstimulerad, på 4 dagar hade jag gått upp 4 kg i vätska. så läkaren gav med ett hormonplåster som heter Estradot,det innehåller det kvinnliga könshormonet  östrogen. Det används till kvinnor i övergångsåldern. Det ska hjälpa till att lugna ner överstimuleringen. Det ska bytas var tredje dag.
 
Sen tar jag ett hormon som heter Lutinus tre gånger om dagen det är en vaginaltablett, som innehåller det naturliga, kvinnliga könshormonet progesteron.

Lutinus är avsett för kvinnor som behöver extra progesteron efter att gått igenom en ivf


Progesteron verkar på livmoderslemhinnan och hjälper kvinnor att bli gravid och behålla graviditeten när dom gjort ivf.

Nu återstår bara den långa väntan...

 

Kommentarer

Postat av: Anna Bodin

Publicerad 2015-12-16 08:17:01

Skönt med lite lyx i allt det jobbiga!
Hoppas du sparade strumporna, de kan du ju ha nu när det är kallt ute

Postat av: camilla

Publicerad 2015-12-17 12:08:48

Då håller vi alla tummar som finns nu då ❤❤

Svar: Tack <3
Elenor Bodin

Postat av: Frida

Publicerad 2015-12-17 16:54:51

Håller tummar och tår❤️❤️❤️

Svar: tack <3
Elenor Bodin

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela